XXIII Memoriał E.Hodury

W dniach 8-9 sierpnia 2015 roku na sopockiej plaży w ramach XXIII Memoriału Edwarda Hodury 38 drużyn w ponad 100 meczach walczyły o Mistrzostwo Polski kobiet i mężczyzn w rugby na plaży oraz zwyciestwo w turnieju otwartym Sopot Beach Rugby ( wyniki i końcowa klasyfikacja w zakładce Edwarda Hodura - XXIII Memoriał "wyniki" ).

Turniej promował walkę z dopingiem w sporcie, grę Fair Play oraz edukację środowiskowa. Dwa dni po zakończeniu konferencji prasowej w restauracji Smak Morza przy udziale reprezentantów, reprezentantek Polski drużyny Biało Zielonych rozpoczęliśmy akcję na ulicy Monte Cassino .

Dwudniowy Memoriał odbył się przy przepięknej słonecznej pogodzie, we wspaniałej obsadzie i atmosferze.

Dopisał świetny humor,

...frekwencja drużyn,

....piękne kobiety.

Walka na bosku była bardzo zacięta,

.....z wiloma efektownymi przyłożeniami,

..ze szczęśliwym zakończeniem.

Rywalizacja toczyła się w duch Fair Play i przyjacielskiej atmosferze. Nie zabrakło czasu na relaks i kąpiel w morzu, szczególnie dla ponad 200 przyjezdnych zawodniczek i zawodników.

Wszyscy uczestnicy turnieju otrzymali pamiątkowe medale, zwycięzcy puchary i wiele nagród rzeczowych ufundowanych przez partnerów Memoriału.

Ksiądz Marek Tomasz Kalisz przypomniał w pięknych słowach postać Edwarda Hodury.

Drużyny do turnieju były przygotowane nie tylko sportowo.

Turniej cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem licznie zgromadzonej widowni wśród której można było dostrzec wiele znanych osób.

Dziękuję uczestnikom kibicom za udział w XXIII Memoriale mojego Ojca oraz wszystkim którzy wspierali projekt, byli bardzo blisko przy organizacji.

Mam ogromna nadzieję na wspólne spotkanie i działanie w roku 2016.

Ze sportowym pozdrowieniem,

Jarosław Hodura

Użyto w artykule zdjęcia:

PMEDiA

Łukasz Buchacz Photo&Video

mt_kalisz

..oraz z prywatnych zbiorów uczestników turnieju